warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Diskomusiikki kehitettiin Yhdysvalloissa 1970-luvulla. Alun perin tanssimuoto syntyi, kun yökerhojen DJ:t laittoivat levylautaselle pyörimään rytmikästä funkia ja soulia. Kun nämä kappaleet soivat diskoissa, liikkuivat ne myös levykaupoista ihmisten koteihin ja sitä kautta laajempaan tietoisuuteen. Kun ilmiö oli tarpeeksi suuri, tuottajat ryhtyivät tekemään musiikkia pelkästään yökerhoja varten ja disko oli syntynyt.

Olennaisinta oli tarttuva melodia ja tanssittava rytmi. Diskotanssi lähti yökerhoista liikkeelle verkkaisesti ja 1970-luvun puolivälin jälkeen tästä musiikkityylistä ja tanssista tuli aivan keskeinen osa kaiken kansan populaarimusiikkia ja juhlakulttuuria. Tähän diskomusiikin alkuaikojen suureen juhlaan perustuu myös NetEntin vuonna 2013 julkaisema slotti Disco Spins. Oletko jo kokeillut?

Panokset ja voittolinjat

Disco Spins vie pelaajan suoraan 1970-luvulle ja diskomusiikin kulta-aikaan. Kun pelin aloittaa, huomaa pelaaja säihkyvät diskopallot sekä sähäkät tanssijat, joiden kampaukset ovat suoraan kuin 1970-luvun yökerhosta. Taustalla pauhaa diskomusiikki, josta voi aivan elävästi erottaa Doobie Brothersin Long Train Running -kappaleesta tutun kitarariffin, joka on muodostunut vuosikymmenten varrella varsinaiseksi diskokliseeksi. Pelin tekijänä on laadukkaita pelejä 20 vuoden ajan tehnyt NetEnt, joten Disco Spinsin käyttöliittymä on varmasti tuttu kaikille kasinopelejä pelanneille. Peli on klassinen 20 voittolinjan slotti, jossa on viisi pyörivää rullaa ja kolme päällekkäistä symbolia. Tässä pelissä erikoisominaisuuksia tarjoaa peräti kaksi erilaista wild-symbolia sekä tietenkin diskopallon tarjoamat mukavat ilmaiskierrokset.

Pelinä Disco Spins on hyvin perinteinen panostus- ja voittolinjojensa osalta. Monen NetEntin pelin tavoin tässä pelissä ei voi valita yksittäisiä voittolinjoja, vaan pelaajan on pelattavat kaikkia linjoja yhdellä kierroksella. Minimipanostus kierrosta kohti on 20 senttiä ja kolikon arvon kierrosta kohti voi määritellä jopa yhteen euroon. Kun pelin panostustasoa voi vielä säädellä asteikolla 1 – 10, tarkoittaa se sitä, että Disco Spinsin maksimipanos kierrokselle voi olla peräti 200 euroa. Tällainen panostus riittää varmasti kovimmillakin panoksilla pelaavalle diskohirmulle.

Pelin ohjaimet ovat tutun näköisiä ja panoksia on helppo säätää. Slotissa voi laittaa myös automaattikierrokset päälle ja vain katsella, kuinka pelin tanssijahahmot tekevät upeita liikkeitä. Samalla saa seurata, millaisia voittoja on luvassa.

Ulkoasu ja teema

Disco Spins on peli kuin suoraan 1970-luvulta ja NetEnt on onnistunut tekemään siitä erittäin humoristisen karikatyyrin. Pelin keskiössä ovat tanssijahahmot, joiden asut ovat hyvin aidon oloisia, tukat laitettuja ja tanssiliikkeet näyttäviä. Disco Spinsissä isoimpia voittoja antavatkin juuri nämä tanssijat ja pienemmille voitoille on varattu perinteiset, pelikorteista tutut symbolit J, Q, K ja A. Pelin taustalla heiluu tietenkin diskopallo ja mitäpä olisi tanssiteemainen peli ilman musiikkia?

Tässä pelissä musiikilla on keskeinen rooli. Taustalla soi koko ajan diskomusiikki, joka vie pelaajan syvälle yökerhon tunnelmaan. Kun voittorivi osuu kohdalle, pelaajaa säestetään vielä voimakkaammilla diskoefekteillä ikään kuin korostaakseen sitä, että nyt ollaan juhlimassa.

Bonustoiminnot

Bonuksia ei ole myöskään unohdettu. Disco Spinsissä on bonustoimintoja, vaikka heti alkuun onkin sanottava, että perinteistä erillistä bonuspeliä tästä slotista on turha etsiä. Sen sijaan pelissä on diskopallon tarjoamat scatter-symbolit, jotka antavat ilmaiskierroksia kolmesta diskopallosta eteenpäin. Kun pelaaja saa 3, 4 tai 5 scatteria, alkaa ilmaispeli, jonka aluksi pelaaja saa valita joko Disco Spins- tai perinteisen Free Spins -toiminnon. Disco Spinsissä pelaaja saa 10 pyöräytystä ja keloilla on vain diskotanssijoita ja scattereita. Free Spinsejä saa puolestaan 15 ja käytössä ovat kaikki symbolit. Tämän lisäksi pelin wildit ovat diskotanssijoita. Jos tanssijan asu ja tanssilattia ovat saman värisiä, tulee tanssijasta wild.

Hyvät puolet

Disco Spins on todellinen sarjakuvamainen nostalgiamatka niille, jotka haluavat palata takaisin 1970-luvun diskotunnelmaan. NetEnt on jälleen kerran onnistunut tekemään vähemmän kulutetusta teemasta todella onnistuneen ja hauskan pelin, jonka parissa viihtyvät varmasti muutkin kuin diskofriikit. Grafiikka on kaunista ja hyvin toteutettua ja peliä säestää aito diskomusiikki sekä mainiot ääniefektit voiton osuessa kohdalle. Pelin scatter-symbolit tarjoavat ilmaiskierroksia ja hauska ominaisuus on se, että pelaaja saa itse valita, ottaako vähemmän kierroksia isommalla voittopotentiaalilla vai perinteiset ilmaiskierrokset. Lisäksi pelin muuttuvat wildit ovat jännittävä ominaisuus. Jos diskotanssijan asu ja tanssilattia ovat saman värisiä, muuttuu tanssija perussymbolista wildiksi, joka lisää ehdottomasti pelin kiinnostavuutta.

Huonot puolet

Disco Spins on erittäin hyvin toteutettu peli ja kun pelin tekijänä on NetEnt, on laadulla aina tietynlainen leima. Niin myös tässäkin pelissä. Kaikki palikat ovat enemmän tai vähemmän kohdallaan. Huonoiksi puoliksi voi tietysti aina listata pelin teeman. Jos omalla levylautasella pyörii useammin hevimetalli kuin diskomusiikki, tämä peli saattaa ilman muuta ärsyttää. Pelistä puuttuu myös kokonaan erillinen bonuspeli, jota monet nykypäivänä suorastaan vaativat omalta suosikkipeliltään. Pettymystä kompensoi hiukan scatter-bonus sekä muuttuvat wildit, mutta todellisuudessa bonuspeli luo useimpiin peleihin sellaista lisäarvoa, joka saa pelaajan kunnolla kiinnostumaan. Sellaista ominaisuutta ei Disco Spinsissä ole. Disco Spinsin RTP eli palautusprosentti on 96,40, joka on hieman alakanttiin moneen muuhun peliin verrattuna.

Yhteenveto

Oletko aina halunnut osata tanssia samaan tapaan kuin John Travolta elokuvassa Saturday Night Fever? Vai haluaisitko mieluummin tanssittaa Travoltaa Olivia Newton-Johnin tapaan? Disco Spinsissä pääset hyppäämään aivan taatusti autenttiseen 1970-luvun diskotunnelmaan tässä NetEntin luomassa erittäin laadukkaassa diskotanssiteemaisessa pelissä.

Kyseessä on klassinen 20 linjan slotti, jossa panoksen voi valita 20 sentin ja 200 euron väliltä. Disco Spinsissä on scatter-ominaisuus, joka antaa pelaajalle 10 tai 15 ilmaiskierrosta pelaajan valinnan mukaan. Tämän lisäksi pelin tanssijat muuttuvat tietyissä olosuhteissa wild-symboleiksi, joka lisää ehdottomasti tämän pelin jännittävyyttä. Tässä pelissä myös äänet ja grafiikka ovat kohdallaan, joten mitä vielä odotat? Nyt diskokengät jalkaan ja biitti soimaan!

loading
×