warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Boom Brothers -veljekset valtaavat mineraalikaivoksen

Mineraalien louhinta ei kenties ole koskaan ollut se kaikista suosituin kolikkopelien aihe, josta kaikki pelivalmistajat olisivat innoissaan tehneet heti pelejä. Nyt asia on kuitenkin muuttunut, ainakin jossain määrin. Kilpailua tehdä louhintaan liittyvä peli ei ehkä ole ollut, mutta NetEnt on sellaisen tehnyt siitä huolimatta, ja tämä peli on nimeltään Boom Brothers.

Boom Brothers kertoo kolmen kääpiön tarinan, kun he kaivavat mineraaleja maan uumenissa saadakseen rikkauksia. Nyt pelaaja pääsee veljesten mukaan hammasrattaiden, louhintatyökalujen ja kosteiden tunneleiden sekaan etsimään kaikista suurimpia aarteita. Boom Brothers on niin viihdyttävä kokonaisuus, että sen voisi olettaa tuovan louhimisen takaisin suosioon. Se, käykö näin, jää nähtäväksi.

Panokset ja voittolinjat ovat taattua NetEnt:n tyyliä

Boom Brothers sisältää viisi rullaa ja kolme vaakalinjaa sekä 20 voittolinjaa. Pelaaja saa vapaasti valita, kuinka montaa voittolinjaa hän haluaa käyttää, mutta kannatta muistaa yleinen neuvo: on parempi käyttää aina kaikkia voittolinjoja ja karsia panosta, jos budjetti ottaa vastaan. Tämä siitä syystä, että muutoin voittoja voi mennä runsaastikin ohi. Pelaaja saa säädettyä myös panoksen suuruuden haluamakseen 0, 01 euron ja 1 euron välille. Myös panostustaso on mahdollista määrittää yhden ja viiden välille. Panostustaso käytännössä kertoo kolikkojen määrän yhdelle voittolinjalle eli yhdellä niitä menee yksi ja kolmella niitä menee kolme per voittolinja. Minimipanos on siis yksi sentti yhdellä voittolinjalla ja 20 senttiä kaikilla voittolinjoilla.

Yksi Boom Brothersin parhaita puolia on, että se on niin erilainen kuin muut kolikkopelit. Tämä voi olla usein kuultu ja siitä syystä kulunut väite, mutta se on silti Boom Brtohersin tapauksessa harvinaisen totta. Ensinnäkin Boom Brothersin aihe on erittäin uniikki verrattuna kaikista suosituimpiin kolikkopeliaiheisiin. Boom Brothers ei sisällä mytologian jumalia tai kirottuja esineitä. Nyt on kyse kovasta louhintatyöstä, ja siinä kääpiöt ovat parhaita. Samasta syystä aihe tuntuu erittäin tuoreelta ja jopa samaistuttavalta, sillä tekeväthän ihmisetkin omalla tavallaan töitä rahan eteen, aivan kuten pelin kääpiöt. Eroa suureen osaan kolikkopelejä tekee myös Boom Brothersin ainutlaatuinen bonusominaisuuksien esitys ja pelattavuus.

Ulkoasu ja teema liittyvät kaivostoimintaan

Boom Brothersin tunnistaisi kyllä nopeasti NetEnt:n peliksi, vaikkei sitä etukäteen tietäisi, koska sen sommittelu on tuttua NetEnt:n tyyliä. Monista peleistä poiketen myös rullia on muokattu pelin teemaan, sillä päällekkäiset symbolit ovat kiinni toisissaan ketjulla, ja pelaaja voi kuulla rullien pyöriessä, miten louhintavaunu kulkee syvemmälle maan uumeniin.

Symbolit myös liittyvät tietysti syvästi teemaan, ja iänikuiset pelikorttisymbolit on jätetty pois. Symboleita ovat muutama hakku, haljennut likainen ja vanha sanko, lamppukypärä, kerosiinilamppu ja kolme pelin päähenkilöitä muistuttavaa metallista hahmoa. Metallisia hahmoja on yksi vihreä, yksi valkoinen ja yksi ruosteen oranssi. Hahmoilla saatu voitto tuo sisällä olevan kääpiön ulos tervehtimään pelaajaa 3D-animaation muodossa.

Bonustoiminnot ovat monipuoliset

Boom Brothers sisältää tietysti wild-symbolin, kuten suurin osa kolikkopeleistä, ja se myös toimii totuttuun tapaan korvaten kaikki muut symbolit paitsi free spins- ja bonus-symbolit. Wild-symboli on pyöreä musta pommi, jossa lukee Wild. Free spins -symboli on vain ”free spins” -teksti ja se toimii, kuten scatter-symbolit yleensä. Kolmella tai useammalla scatterillä missä päin tahansa rullia pelaaja saa ilmaispyöräytyksiä. Pyöräytysten määrä arvotaan vasta, kun ne on voittanut, ja niitä voi saada minimissään kahdeksan ja maksimissaan 50. Bonuspeli puolestaan alkaa, jos pelaaja saa kolme raidesymbolia rullille yksi, kaksi ja kolme. Ehtona on kuitenkin, että ne ovat aktiivisella voittolinjalla, joten se on taas yksi syy lisää käyttää aina kaikkia voittolinjoja.

Bonuspeli on mielenkiintoinen mutta…

Varsinkin bonuspeli on yksi Boom Brothersin parhaista puolista. Bonuspeli on yksinkertainen, mutta silti hyvin mielenkiintoinen, ja lisäksi se tuo kaivattua vaihtelua pelaamiseen. Bonuspelissä on vieläpä kaksi osaa, joten pelaaja saa tavallista enemmän bonuspelaamista.

Ensimmäisessä osassa pelaajan tulee rakentaa yhdelle kääpiöistä raide rullien läpi vasemmalta oikealle. Ensimmäiset kolme palaa tulevat bonuspelin aukaisemisesta, ja pyörittämällä rullaa tulee saada neljäs ja viiden pala yksi kerrallaan. Palan saamiseksi riittää, että se pysähtyy johonkin kohti rullaa, koska se siirtyy siitä automaattisesti keskelle radan jatkoksi. Jo radasta saa voittoja, mutta isot voitot odottavat toisessa osassa bonuspeliä. Pelaaja saa valita louhintakärryjä ja paljastaa esiin voittoja sekä kertoimia. Mikä voisi ollakaan parempi palkkio?

Kaikki eivät pääse pelaamaan jännittävää bonuspeliä

Bonuspeli on yksi Boom Brothersin vahvimmista puolista, mutta valitettavasti samaan aikaan myös yksi heikoimmista. Isot voitot odottavat vasta toisessa osassa bonuspeliä, ja pelaaja ei suinkaan pääse niin pitkälle joka kerta, joten se voi jäädä monilta kokematta kokonaan. Lisäksi, jos pelaaja sattuu pelaamaan tietoisesti tai vahingossa vain yhdellä linjalla, voi bonuspelin raidesymbolit tulla toiselle voittolinjalle, eikä pelaaja pääse bonuspeliin.

Tuntuu typerältä pelaajaa kohtaan sulkea bonuspeli niin sanotusti ”maksumuurin” taakse, koska ei riitä, että pelaa, vaan pitää pelata tietyllä tyylillä. Pelin teema on hyvin tehty, mutta sen niin kutsuttu musiikkiraita on kaikista heikoin puoli, koska se alkaa toistaa itseään todella nopeasti, mikä voi ärsyttää monia.

Yhteenveto

Boom Brothers on virkistävän erilainen peli. Se ei kangistu vanhoihin kaavoihin, vaan tekee rohkeasti asiat eri tavalla kuin mihin on totuttu. Jo teema on tehty entistä suuremmaksi osaksi peliä, ja oikeastaan mikään ei ole siihen kuulumatonta, kuten normaalit pelikorttisymbolit olisivat. Lisäksi teema itsessään on paljon raikkaampi ja mielenkiintoisempi kuin Egyptin jumalat ja Faaraon kirottu aarre numero 12.

Ilmaispyöräytyksetkin on hoidettu mukavan yllätyksellisellä tavalla, joka mahdollistaa pelaajalle jopa puolet enemmän ilmaispyöräytyksiä kuin mihin yleensä on totuttu. Bonuspeli on mukavan erilainen ja hauska, varsinkin jos sen pääsee loppuun asti. Kokonaisuudessaan Boom Brothers on todella mukava peli, joka sopii kenelle tahansa. Kokeile siis sinäkin!

loading
×